Welke manieren zijn er beschikbaar om een VPN te gebruiken op je Android toestel?

Op dit moment is Android het meest gevraagde platform in mobiele telefoons. In het tweede kwartaal van 2009 hadden Android-telefoons een totaal aandeel van 2,8% in de wereldwijde Smartphone; in het vierde kwartaal van 2010 steeg dit percentage tot 33%, waardoor het de marktleider werd. Veel mensen zoeken daarom naar een manier om de beste VPN aanbieders te vinden.

In juni 2011 verklaarde Google dat 550.000 Android-toestellen per dag werden geactiveerd. Sinds mei 2011 werden 100 miljoen toestellen of meer geactiveerd. Op de startdatum van augustus 2011 gaf Canalys een schatting van het aandeel van Android op ongeveer 48%. In het vierde kwartaal van 2010 stond Android op de lijst van best verkopende smartphoneplatformen wereldwijd.

VPN is tegenwoordig bijna de enigste manier om volledig privacy te garanderen

Met de toename van de vraag naar draagbaarheid en de komst van meer functies is ook het bestaan van VPN geprezen. Met het verstrijken van de tijd worden smartphones steeds meer een computer en bieden ze gebruikers meer dan alleen maar gespreks- en sms-functionaliteiten. Nu brengen Android-telefoons de gebruikers met functionaliteiten zoals toegang op afstand, het delen van bestanden en nog veel meer zoals internetbrowsen via een Wi-Fi-verbinding, maar net zoveel als mensen de technologie voorgoed gebruiken, groeit het aantal kwaadwillenden proportioneel. Via een Wi-Fi-verbinding kan men gemakkelijk de activiteiten van anderen op hetzelfde netwerk volgen met behulp van eenvoudige software genaamd packet sniffer.

Er zijn genoeg manieren om een VPN verbinding aan te leggen, maar waar let je op?

Als u een van die mensen bent die weten dat de gegevens die via een Wi-Fi-verbinding via e-mail worden verzonden, niet gecodeerd zijn en gemakkelijk kunnen worden gedecodeerd met behulp van gratis tools, en u bent attent op de privacy van de gegevens die u via zo’n Wi-Fi-verbinding verzendt, dan moet u een VPN-dienst krijgen. Met VPN op uw smartphone zijn de mogelijkheden eindeloos. De wereld ligt letterlijk binnen handbereik. U kunt in Frankrijk winkelen terwijl u in New York dineert en een financiĆ«le transactie in Rome doet.

Op welke VPN services moet je letten op dit moment?

Sommige tv-zenders leggen geografische beperkingen op en onthouden de mensen van al het goede. Met een VPN (die je IP maskeert, waardoor je de uitvoerders van het beleid voor de gek houdt) kun je ze laten denken dat je vanuit hun gebied toegang hebt tot hun kanaal. Ook over een VPN worden alle bestanden die u verzendt zodanig gecodeerd dat zelfs de beste hackers het erg moeilijk krijgen om ze te decoderen. Kortom, als je een tech savvy dan moet je een VPN-service voor uw slimme telefoon te krijgen, zodat u kan worden op hun gemak de hele tijd.