TIPS VOOR HET VERKOPEN VAN EEN GEBRUIKTE AUTO

Tip 1: zorg dat uw auto er op zijn best uitziet

Neem de tijd om het binnen en buiten schoon te maken en houd het schoon gedurende de tijd dat je het probeert te verkopen.

En als je niet de tijd of de neiging hebt om het vuile werk zelf te doen, schakel dan een mobiele autodetailer in om je auto van binnen en van buiten grondig te reinigen. Net als bij de verkoop van een huis, is presentatie alles en helpt u een beetje extra geld voor uw auto te krijgen.

Tip 2: De prijs is goed

Zorg ervoor dat u realistisch bent over de prijs die u op uw auto legt. Maar voordat u dat doet, moet u uzelf eerst afvragen: Wat is mijn auto waard in 2020? Doe wat onderzoek op geheime websites om de markt te meten – een te dure auto zal potentiële kopers afschrikken. En als u uw auto boven de markt verkoopt, leg dan uit waarom; verkoop je het met accessoires die niet standaard waren? Maak een lijst van alle extra’s die uw auto heeft om ervoor te zorgen dat deze niet over het hoofd wordt gezien door potentiële kopers. Een auto taxatie zou u ook veel informatie kunnen geven.

Tip 3: adverteren

Dit is erg belangrijk. Het is duidelijk dat online adverteren tegenwoordig vrij goedkoop en gemakkelijk te doen is, maar je moet voorzichtig zijn. Bij de verkoop van mijn WRX vermeldde ik mijn telefoonnummer in een advertentie die ik zelf had verzonnen en op de achterruit had geplakt, en ik kreeg allerlei grapjes. Ik heb het uiteindelijk verwijderd en de auto alleen online laten staan. De meeste online services geven uw mobiele nummer niet uit, tenzij u dat wilt.

Het maakt niet uit waar u voor uw auto adverteert, wees voorzichtig met de details die u in uw advertentie plaatst en vermeld zeker niet uw thuisadres. Dat gezegd hebbende, vermeld zoals vermeld in tip nummer twee alle extra’s die uw auto heeft, en wees eerlijk.

Tip 4: wees eerlijk

Zorg ervoor dat uw auto onlangs een onderhoudsbeurt heeft gehad en dat eventuele kleine storingen zijn verholpen voordat u uw auto te koop aanbiedt. Als u dat niet heeft gedaan, zorg er dan voor dat u potentiële kopers informeert over eventuele fouten die de auto heeft die u niet wilt laten verhelpen – u zult waarschijnlijk de prijs moeten verlagen. Ik heb ervoor gezorgd dat al mijn auto’s 12 maanden geregistreerd waren voordat ik ze verkocht, omdat ik denk dat ze daardoor aantrekkelijker worden voor een koper, maar dat hoef je niet te doen. Nogmaals, wees eerlijk over de hoeveelheid resterende registratie wanneer daarom wordt gevraagd.