Hoe diefstal van cryptocurrency te voorkomen: tips voor beginners

Een van de belangrijkste lessen die u moet leren wanneer u de cryptocurrency-markt betreedt, is hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van diefstal. Jaarlijks worden miljoenen dollars weggehaald bij particuliere investeerders en beurzen. Hoewel het klinkt alsof crypto-activa een beveiligingsnachtmerrie zijn, zijn ze dat echt niet. Sommige mensen hebben het gewoon moeilijker om hun rijkdom volledig onafhankelijk te houden dan anderen.

Met dit alles in gedachten, dachten we dat het nuttig zou zijn om een korte handleiding samen te stellen over het voorkomen van diefstal van cryptocurrency als beginner in de ruimte. Dit artikel dient alleen als inleiding op het onderwerp, maar we moedigen u ook aan om gefundeerd onderzoek te doen naar digitale valutaopslag, omdat u zich op uw gemak moet voelen bij het beheren van uw eigen rijkdom.

Introducties en disclaimer uit de weg, laten we eens kijken naar enkele eenvoudige dingen die u vandaag kunt doen om uw cryptocurrency-bezit te beschermen tegen diefstal.

Wees alert op de beveiliging van uw privésleutels

Crypto-portefeuilles bestaan uit twee soorten sleutels: een openbare en een privésleutels. Wat is de sleutel? Simpel gezegd, het is gewoon een lange reeks letters en cijfers. De functie van uw privésleutel is om het u mogelijk te maken om geld te verzenden. Je kunt het aan mensen geven, het op je website plaatsen voor donaties of het zelfs opnemen in kunstwerken om met je vak te verdienen. Maar zo werkt het niet met uw privésleutel. Het is van cruciaal belang om het geheim te houden voor iedereen behalve degenen die de opgeslagen middelen mogen uitgeven of verplaatsen.

Als je maar één ding uit dit artikel neemt, laat het dan dit punt zijn. Uw privésleutel is een hulpmiddel om uw cryptocurrency te beheren. Wie uw privésleutel kent, kan uw cryptocurrency uitgeven. Geef het nooit uit en laat het niet bloot aan blootstelling.

Oefen goede internetbeveiliging

Ten eerste zou het vanzelfsprekend moeten zijn, maar beginnende computergebruikers hebben vaak prompts nodig, blader altijd met beveiliging in gedachten. Gebruik wachtwoorden niet opnieuw (die voor uw cryptocurrency-portemonnee moet volledig uniek zijn). Maak wachtwoorden sterk (hoofdletters en kleine letters, symbolen en cijfers) en download geen onbetrouwbaar materiaal (uzelf of door niet-vertrouwde websites te bezoeken). Vergeet niet om verwachtingen zoals Ripple verwachting en Ethereum verwachting door te nemen voordat je ze daadwerkelijk gaat kopen.